Новини

 

Засідання Приймальної комісії: підсумки 20 липня

20.07.2021

Чергове засідання Приймальної комісії Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося 20 липня 2021 року на Економічному факультеті.

Участь у засіданні взяли Голова Приймальної комісії, ректор Володимир Бугров, проректори Андрій Гожик, Ольга Білявська, Олег Федевич, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, керівник відділу супроводу вступної кампанії Андрій Петренко, голова студпарламенту Університету Максим Курка, директори інститутів, декани факультетів та інші співробітники, задіяні у роботі Приймальної комісії.

Відкрив засідання ректор Володимир Бугров, який подякував усім співробітникам, задіяним у роботі Приймальної комісії, за плідну роботу.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич у своєму виступі зазначив, що Університет є лідером серед ЗВО України за кількістю поданих заяв на ОС «Бакалавр». Станом на ранок 20 липня 2021 року на бакалаврські програми подано 32 739 заяв, що в цілому відповідає показникам минулих років. Відповідальний секретар також відзначив високий якісний показник підготовки абітурієнтів, які подали заяви до Університету. Говорячи про лідерські позиції, Андрій Павлович також звернув увагу присутніх, що до відбіркових комісій КНУ звернулося 375 вступників, що мають спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі. На сьогодні це один з найвищих показників в Україні. Опрацювання такої кількості документів від абітурієнтів, за його словами, стало можливим завдяки запровадженому електронному документообігу та розосередженню вступників цієї категорії за всіма локаціями відбіркових комісій Університету.

На ОС «Магістр» станом на ранок 20 липня 2021 року подано 5 196 заяв. Серед поданих заяв – 2 385 від вступників, які отримували ступінь бакалавра в інших закладах вищої освіти.

Далі Приймальна комісія затвердила список осіб, рекомендованих до зарахування за державним замовленням за результатами співбесіди. За словами відповідального секретаря, у цьому році зберігається тенденція до збільшення кількості вступників цієї категорії. Загалом цьогоріч в Університет вступали 14 осіб, які мали право на співбесіду, 12 з яких рекомендовані до зарахування. Для того, щоб стати студентами першого курсу, згаданим особам потрібно виконати вимоги для зарахування у триденний термін.

Заступниця відповідального секретаря, керівниця освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» Олена Грозна доповіла присутнім про цьогорічний вступ абітурієнтів, які проживали та навчалися на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, населених пунктах на лінії зіткнення. На ранок 20 серпня до освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» надійшло 145 заяв від вступників з ТОТ. До списків першої хвилі рекомендованих до зарахування за квотою-2 Олена Грозна запропонувала внести 49 осіб, які склали вступні випробування. Приймальна комісія підтримала пропозицію і затвердила списки рекомендованих до зарахування за квотою-2.

Наступним питанням порядку денного стало зарахування вступників до Військового інституту за освітнім ступенем бакалавра. За словами заступника голови відбіркової комісії ВІКНУ Олега Прохорова, цьогоріч інститут виконав держамовлення у повному обсязі, конкурс на освітні програми становив від 2 до 11 осіб на місце. За рішенням Приймальної комісії до Військового інституту зараховано 185 осіб на денну форму навчання і 10 осіб – на заочну.

Директорка Інституту післядипломної освіти Наталія Ткаченко подала на затвердження список осіб, рекомендованих до зарахування до Інституту післядипломної освіти для здобуття освітнього ступеня бакалавра. За рішенням членів Приймальної комісії рекомендовано до зарахування  117 осіб.

Приймальна комісія також розглянула подання директорів та деканів структурних підрозділів щодо переведення та поновлення здобувачів вищої освіти у Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Володимир Бугров, підсумовуючи результати засідання, подякував усім за ефективну роботу протягом минулого тижня і побажав результативного завершення етапу прийому заяв від вступників, який закінчується о 18:00 23 липня 2021 року.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024