Новини

 

У КНУ обговорили досвід функціонування психологічних сервісів

19.10.2021

 

Про досвід діяльності служб із підтримки психологічного здоров’я, про розробку нових психодіагностичних інструментів і створення актуальних для сучасності алгоритмів надання ментальної допомоги йшлося під час ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Практики Mental Health сервісів в умовах нової нормальності» на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Організаторами онлайнової події виступили працівники Психологічної служби Університету, захід відбувся за підтримки НДІ соціальної безпеки, політики, права, фінансів та бізнесу, а також секції дитячої психіатрії Асоціації психіатрів України. Конференцію було приурочено до Всесвітнього дня психічного здоров’я.

Очільниця Психологічної служби КНУ Катерина Бояршинова у вітальній промові з нагоди офіційного відкриття конференції зауважила: «В умовах безперервних змін, пандемії й відсутності стабільності кожен із нас мусить повсякчас шукати відповідей на питання про нову «нормальність». Власне, потреба такої якнайширшої дискусії й викликана потребою забезпечувати надання якісних психологічних послуг усіх учасникам освітнього процессу».

Від імені адміністрації Університету до слова було запрошено проректорку з науково-педагогічної роботи (гуманітарні питання) Інну Степанець, яка наголосила на зростанні проблем із ментальним здоров’ям у всіх учасників навчального процесу за умов пандемії. Проректорка схвально відгукнулася про функціонування Helper Hub на базі Психологічної служби КНУ, подякувала працівникам Психологічної служби за просвітницьку роботу у сфері психічного здоров’я й презентувала ключові аспекти діяльності проєкту психологічної допомоги викладачам KNY PRO.

Також учасники мали нагоду прослухати доповіді таких експертів, як:

  • Олена Степаненко, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання соціальних та економічних прав, виступила з доповіддю про подолання дискримінації й стигматизації в українському суспільстві й подальші заходів щодо збереження психічного здоров’я;
  • Ігор Марценковський, керівник секції дитячої психіатрії Асоціації психіатрів України, доповів про загальне погіршення системи надання психологічної й психіатричної допомоги в умовах пандемії;
  • Світлана Пащенко, заступниця декана з міжнародних зв’язків та наукової роботи факультету психології Університету, виступила із закликом про важливість поєднання теорії й практики в психологічній діяльності.

Присутні плідно подискутували щодо запропонованих у межах конференції тем, зокрема, шукали оптимальні рішення для ведення супервізійних груп у питаннях психологічної практики; надихалися досвідом Всеукраїнського фестивалю практичної психології; розроблювали інноваційний діагностичний інструментарій для роботи з професійним вигоранням та вирішення інших психологічних проблем.

 

За інформацією Психологічної служби КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024