Новини

 

Робота над забезпеченням добробуту та безпеки співробітників і здобувачів освіти КНУ

21.10.2021

 

Адміністративно-господарська частина Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з проректором Олегом Федевичем активно працюють над забезпеченням добробуту та безпеки співробітників і здобувачів освіти Університету.

 

Нагальною темою цього місяця є ввімкнення опалення в корпусах та гуртожитках. Так, ще 04 жовтня, теплопостачання було ввімкнене в Ботанічному саду імені ак. О. Фоміна КНУ. Дуже важливо було забезпечити теплом оранжереї та теплиці Ботанічного саду, де зберігається колекція тропічних та субтропічних рослин, що входять до переліку об’єктів, що становлять національне надбання України. 13 жовтня для забезпечення комфортних умов навчання та проживання ліцеїстів було ввімкнено опалення в корпусі та гуртожитку Українського фізико-математичного ліцею. 21 жовтня планується підключення опалення в Університетській клініці для створення комфортних умови при наданні лікарської допомоги.

Темою, яка потребує постійного контролю, залишається протипожежна безпека. Саме цьому було присвячене заняття, проведене 20 жовтня, з працівниками і студентами КНУ на базі гуртожитку №10.

Навчання були організовані за участю працівників Центру з пожежної безпеки Університету, бригади та пожежної техніки Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві.

Представник ДСНС розповів присутнім про основні причини пожеж на об’єктах, правила поводження при виникненні пожежі та необхідні дії для усунення загорання. Були проведені практичні заняття із студентами щодо поводження з первинними засобами пожежогасіння, призначеними для гасіння пожеж у початковій стадії до прибуття штатних підрозділів пожежної охорони. Такі заняття є важливими і необхідними, адже успіх гасіння пожежі залежить від ступеня підготовки об’єкта та навченості персоналу й студентів до дій у цих екстремальних умовах.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024