Новини

 

Брифінг ректора

09.02.2022

Останнім часом на Університет здійснюється спланована інформаційна атака, мета якої – руйнування репутації одного з провідних закладів вищої освіти України.

Мережею ширяться матеріали зі сфабрикованою нібито особистою перепискою ректора Університету, основна мета яких – вплинути на громадську думку, призупинити швидкість та ефективність управлінських рішень і похитнути довіру до Університету.

Для оприлюднення офіційної позиції 9 лютого 2022 року було скликано терміновий брифінг, на якому ректор Володимир Бугров виступив із заявою щодо дезінформаційної кампанії проти себе та Університету.

Зокрема він наголосив, що викладені в мережі матеріали є сфабрикованою замовною інформаційно-психологічною кампанією, яка покликана дискредитувати його особисто і один із найкращих українських закладів вищої освіти. «Це сфальшоване листування в жодному разі не відповідає дійсності, є вигадкою хворобливої уяви та викликає справедливе обурення серед працівників, студентів, випускників та партнерів Університету», – заявив ректор.

Він також зауважив, що поширювані фейки та публікації замовного характеру – справа рук осіб, які зацікавлені у дестабілізації внутрішньої ситуації в Університеті та дискредитації його чинного керівництва.

За словами Володимира Бугрова, «поява цієї дезінформаційної кампанії безпосередньо пов’язана з проведенням Державною аудиторською службою України ревізії фінансово-господарської діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка за період з 1 квітня 2018 по 31 серпня 2021 рік».

Проведена ревізія охоплює майже 4 роки фінансово-господарської діяльності Університету, тоді як нове керівництво Університету розпочало свою роботу лише у травні 2021 року.

Демонструючи журналістам Акт ревізії обсягом майже 400 сторінок, ректор зауважив, що за результатами перевірки Державна аудиторська служба виявила порушень у фінансово-господарській діяльності Університету на значну суму.

Ревізія показала, що переважна більшість порушень безпосередньо й однозначно пов’язуються з окремими колишніми посадовими особами адміністрації Університету, які були відповідальними за конкретні сфери фінансово-господарської діяльності Університету.

Державна аудиторська служба вже скерувала свої висновки до Генеральної прокуратури, СБУ, Національної поліції, а також направила лист до МОН.

Ректор також спростував поширювану інформацію щодо можливого вживання наркотичних речовин, показавши результати досліджень однієї з приватних медичних лабораторій.

Володимир Бугров заявив, що задля захисту власної честі, гідності і ділової репутації він уже звернувся до правоохоронних органів.

Насамкінець він додав, що зацікавлений у проведенні об’єктивного журналістського розслідування і готовий співпрацювати для вичерпного та чесного висвітлення ситуації.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024