Новини

 

Співпраця з Единбурзьким університетом

11.04.2022

Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Единбурзький університет (Велика Британія) об’єднують зусилля у новому стратегічному партнерстві в рамках ініціативи міст-побратимів.

 

Університети оголосили про свій намір більш тісно співпрацювати над можливостями, що охоплюють викладання, навчання та дослідження. Нове партнерство зміцнить зв'язки між двома установами та активізує обмін кадрами й ідеями, дозволить створювати спільні дослідницькі ініціативи, сприятиме розширенню цифрових зв'язків та розвитку цифрового навчання.

Основою партнерства є угода про побратимство між містами Единбургом та Києвом. Партнерство університетів було ініційовано як частина нової програми об'єднання університетських спільнот Великобританії та України за координації консалтингової групи «Кормак» (Cormack Consultancy Group), яка сприяє розвитку міжнародних зв'язків у сфері вищої освіти, та сприяння Університетів Великої Британії (UUK).

Незважаючи на війну в Україні, Київський національний університет імені Тараса Шевченка залишається відкритим, багато студентів та співробітників навчаються та працюють дистанційно.

Університетське об’єднання Британії підтримує КНУ імені Тараса Шевченка для забезпечення його діяльності в цей буремний період і поглиблення співпраці в майбутньому.

Професорка Ксенія Смирнова, проректорка з міжнародного співробітництва Університету, підкреслила: «Наші університети як класичні установи з двох міст-побратимів з величною історією та світовим охопленням мають багато спільного, поділяють спільні цінності та багаті традиції. Я впевнена, що наша співпраця сприятиме подальшій інтеграції академічної спільноти та інтернаціоналізації вищої освіти в Україні та Великій Британії».

Професор Пітер Метісон, ректор і віце-канцлер Единбурзького університету, зазначив: «Як два провідні університети Європи ми поділяємо багато спільних інтересів і цінностей. Радий, що ми можемо прискорити нашу перспективну співпрацю. Наші сильні сторони, що нас взаємодоповнюють, можуть забезпечити синергію, яка матиме велике значення для обох установ».

 

За інформацією University of Edinburgh website

Перекладено Відділом міжнародного співробітництва

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024