Новини

 

Онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів: підсумки 25 липня

25.07.2022

 Про особливості змін щодо оптимізації трудових відносин йшлося під час засідання представників ректорату Київського національного університету імені Тараса Шевченка із керівниками структурних підрозділів, що відбулося 25 липня 2022 року.

Ключовим питанням засідання стало оформлення відпусток педагогічним та науково-педагогічним працівникам із огляду на актуальні зміни чинного українського законодавства. Ректор Володимир Бугров зауважив, що відповідно до прийнятих змін, тривалість відпусток освітян може становити 56 днів, як і раніше. Хоча роботодавець може ухвалити рішення про 24-денну відпустку. Керівництвом Університету прийнято рішення діяти в інтересах співробітників, тому ніяких обмежень на терміни відпусток педагогічних та науково-педагогічних працівників не буде. Ректор звернувся до керівників навчальних підрозділів з проханням належно оформити продовження відпусток співробітникам, які мають на це право, враховуючи всі законодавчі норми та дотримуючись фінансової дисципліни.

Очільниця юридичного відділу Університету Ірина Саленко звернула увагу на те, що відповідно до змін, у період дії воєнного стану роботодавець за заявою працівника, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, в обов’язковому порядку надає йому відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у заяві, але не більше 90 календарних днів, без зарахування часу перебування у відпустці до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку.

Важливі уточнення щодо освітнього процесу у новому 2022/2023 н. р. оприлюднили ректор Володимир Бугров (про початок навчального року для магістрів-першокурсників з 1 жовтня), а також проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик (про специфіку цьогорічної роботи з першокурсниками бакалаврату). Також Андрій Петрович звернув увагу присутніх на неприйнятність одночасного стаціонарного навчання в українському й закордонному ЗВО без оформлення академічної мобільності; нагадав про методологію розподілу робочого часу завідувачів кафедр у КНУ імені Тараса Шевченка.

Щодо процедури реструктуризації заборгованостей, пов’язаних із відстрочками оплат за проживання в гуртожитках і плати за контрактне навчання, говорила проректорка з фінансово-економічних питань Ольга Білявська. Вона надала присутнім вичерпні пояснення щодо документального оформлення реструктуризації заборгованостей. Також Ольга Борисівна зазначила, що, незважаючи на складну ситуацію, Університет робить все можливе для виплат заробітної плати співробітникам, стипендій студентам та аспірантам. Тому проректорка ще раз закликала усіх, хто має можливість, оплачувати освітні та комунальні послуги вчасно.

Про налагодження співпраці із закордонними університетами-партнерами говорила проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова. Зокрема, вона розповіла про результати візитів делегації університету до університетів Нідерландів, Німеччини та Польщі. Також Ксенія Володимирівна закликала університетських науковців активно долучатися до вже існуючих грантових програм у межах «Горизонт–2020», які пропонують нам закордонні партнери й подаватися на додаткові проєкти від Європейської комісії.

На завершення проректорка зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська розповіла про роботу з підготовки тренінгів для співробітників з основ домедичної допомоги. Також закликала всіх працівників до своєчасного проведення профілактичних щеплень від коронавірусної хвороби, зважаючи на збільшення випадків захворюваності останнім часом.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024