Новини

 

Урочисте відкриття сьомого навчального сезону Бізнесшколи КНУ!

28.09.2022

 

Студенти й співробітники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також представники інших навчальних долучилися до церемонії офіційного відкриття нового навчального сезону Бізнесшколи Наукового парку КНУ.

 

Важливу освітню подію було організовано 28 вересня 2022 року в змішаному форматі. Керівництво КНУ, запрошені гості й відібрані учасники особисто долучалися до урочистостей у головному навчальному корпусі Університету, а всі, хто не мав можливості долучитися до події наживо, завітали на церемонію відкриття дистанційно.

Директор Бізнесшколи КНУ Володимир Зубченко наголосив у вітальному слові до учасників, що участь української молоді в цьому проєкті – це «прагнення йти вперед, прагнення творити, мріяти й досягати!». Керівник проєкту уточнив, що серед відібраних учасників – студенти й старшокласники зі всієї України, а також внутрішньо переміщені українці й слухачі з-за кордону.

Із урочистою промовою до присутніх звернувся ректор Володимир Бугров, який наголосив: «Сьогодні відбувається знаменна подія – відкриття нового навчального року в Бізнес-школі Наукового парку КНУ. Цей проєкт – додаткова перевага Університету, набуті вами теоретичні знання відшліфуються під час подальших занять у БШ КНУ. Бізнес-школа – це місце, де зустрічаються енергійні особистості, візіонери, які бачать певні цілі, і саме тут формують свої ідеї. Щиро вдячний усім, хто долучений до цього проєкту, – це дозволяє нам успішно рухатися вперед, бути свідомими й нескореними та спільно творити перемогу України. Щиро бажаю учасникам якнайкраще скористатися можливостями, які пропонує Бізнес-школа Університету!».

Після виступу ректора Університету було оголошено хвилину мовчання для вшанування пам’яті загиблих у російсько-українській війні, а потім – урочисто виконано Гімн України.

Привітати амбітних українців від імені Директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України завітала й очільниця Експертної групи з питань розвитку інновацій Оксана Крукевич, яка наголосила: «Наука, технології й інновації будуть неймовірно важливими для відновлення України. Бізнес-школа допоможе вам ґрунтовно розробити власні ідеї й реалізувати ваші напрацювання, а також навчить шукати фінансування й можливості для подальшого розвитку. Упевнена, що усе у вас вдасться!». Представниця Директорату нагадала про низку заходів, проведених Міністерством освіти і науки України спільно з КНУ імені Тараса Шевченка, і закликала присутніх активно долучатися до таких подій.

Вітальне слово взяла й проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова, яка запевнила учасників освітнього проєкту: «В Університеті створено екосистему, що допоможе вам розвинутися. Бажаю вам успішної роботи й запевняю: працівники КНУ щодня працюють над тим, аби ви здобували найкращу освіту та могли реалізувати всі свої амбітні плани!».

До учасників церемонії відкриття Бізнесшколи КНУ звернулася й керівниця грантових програм Українського фонду стартапів Евеліна Комарницька: «Бізнес-школа КНУ – це неймовірні можливості, які створюються для українських студентів у дуже потрібний час. Найважливіший капітал держави – це людський капітал, а студентство є основою для розвитку не тільки інноваційних проєктів, а й України в цілому. Тож щиро вітаю учасників, які засновуватимуть стартапи, що колись стануть відомими всьому світові!».

Перед учасниками БШ КНУ виступив також генеральний директор Корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка» Сергій Лущик, який презентував багатогранні можливості цієї університетської інституції. Завідувач патентно-ліцензійного відділу КНУ Тарас Компанець доповнив виступ колеги інформацією про важливі юридичні аспекти ведення інноваційної діяльності.

Наприкінці урочистостей команда студентів-організаторів Бізнесшколи розяснила новим слухачам нюанси роботи в межах освітнього проєкту, заохотила до активного навчання й втілення власних ідей. Переглянути повний відеозапис події можна тут.

 

Довідково: Бізнесшкола КНУ, або Бізнесшкола Наукового парку КНУ  – це молодіжна бізнес-платформа, створена для розвитку лідерського потенціалу, підтримки інноваційних ідей і розбудови спільноти талановитої молоді Університету. Проєкт було засновано в 2015 році, на той час ідейним натхненником і адмінстратором інтерактивної освітньої платформи став Віталій Чернюк. Для багатьох початківців участь у тодішній Школі лідерства та підприємництва – стала першим кроком до професійного зростання, формування власної команди, розвитку інноваційної ідеї й реалізації цікавих і перспективних проєктів. Заняття Школи поєднують лекції, майстеркласи, командну роботу й різноманітні тренінги.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024