Новини

 

Університетська клініка отримала благодійну допомогу

18.01.2023

Університетська клініка КНУ імені Тараса Шевченка отримала благодійну допомогу від польських колег. Частину гуманітарного вантажу передали для облаштування стаціонарного пункту незламності, який наразі розгортають у клініці.

 

КНУ імені Тараса Шевченка, як і вся Україна, живе й працює в умовах повномасштабної війни. Масові ракетні обстріли міста Києва посилюються, збільшуються загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із припиненням роботи системи життєзабезпечення міста. Задля підтримки працівників, студентів і мешканців Голосіївського району в воєнний час Університет, за сприяння народного депутата від партії «Слуга народу» Андрія Геруса, організовує роботу із забезпечення функціонування стаціонарного пункту незламності на базі Університетської клініки за адресою: м. Київ, вул. Юлії Здановської, 36. Наша клініка розташовується поряд зі Студентським містечком у густонаселеній частині Голосіївського району.

Наразі відбувається облаштування та паспортизація пункту незламності відповідно до порядку, визначеного постановою КМУ від 17 грудня 2022 р. № 1401.

До важливої справи долучилися і закордонні благодійники. Нещодавно до Університетської клініки прибув гуманітарний вантаж з Польщі. За сприянням мера міста Плонськ Анджея Петрасика та благодійного фонду Stowarzyszenie «Idziemy Na Spacer» клініці вже передано 6 функціональних медичних ліжок з електричним керуванням і 9 функціональних електричних ліжок (ними облаштували пункт незламності).

Університет висловлює вдячність меру міста Плонськ Анджею Петрасику, директору благодійного фонду Stowarzyszenie «Idziemy Na Spacer» Славомиру Ярославському та волонтерам – Віктору й Олені Полевим, Євгену Хлівному.

За словами заступника директора з інноваційного розвитку університетської клініки Богдана Бацака, ця плідна співпраця з польськими партнерами обов’язково матиме продовження.

«Ми живемо в умовах воєнного стану, загроза виникнення надзвичайних ситуацій – висока. Сигнали повітряної тривоги можуть завершуватися ракетними обстрілами, порушенням чи припиненням роботи систем життєзабезпечення. Серед тих, хто потребуватиме води, тепла, їжі, засобів зв’язку та місця перепочинку, можуть бути люди різного віку та стану здоров’я. Саме тому такі медичні ліжка необхідні пункту незламності. Ми висловлюємо вдячність польським благодійникам за те, що маємо змогу облаштувати наш пункт зручними та функціональними меблями», – зауважила проректорка КНУ Олена Добржанська.

Пункт незламності планується відкрити найближчим часом, але його повне укомплектування потребує значних матеріальних витрат. Керівництво Університету, адміністративно-господарської частини та Університетська клініка роблять все можливе, щоб виконати необхідні роботи, та закликає небайдужих до співпраці.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024